Sağlıklı Yaşam İçin Hurma !

03-04-2021 10:50
Sağlıklı Yaşam İçin Hurma !

SAĞLIKLI YAŞAMIN VAZGEÇİLMEZ MUCİZEVİ BESİNİ HURMA

Günümüzde zengin içeriği (potasyum, magnezyum, kalsiyum, A, B, C vitaminleri) ve zengin ürün çeşitliliği (Kudüs Hurması, Medine Hurması, Yaş Hurma) ile sağlıklı yaşamın vazgeçilmez besinleri arasında sayılan hurmanın vücudumuza olan faydaları saymakla bitmemektedir.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE KANSER HÜCRELERİNİN DÜŞMANI HURMA

Sağlıklı beslenme ya da sağlıklı atıştırmalık denince ilk akla gelen besinlerden olan hurmanın bilinen tarihi sekiz bin yıl öncesine kadar dayanmaktadır. Bin yıllardan beri insanların tükettiği bu sağlıklı beslenme ürünü hücre yenileyici ve kuvvetli bir antioksidan olarak bilinmektedir. Günümüzde sağlıklı atıştırmalıkolarak da tüketilen hurmanınhücre yenileyici özelliği ile kanser önleyici bir etkiye sahip olduğu düşünülmektedir. Hatta bazı araştırmacılar Arap ülkelerinde kanser oranının düşük olmasını yoğun hurma tüketimiyle ilişkilendirmektedir.

ZENGİN ÇEŞİTLİLİK (MEDİNE HURMASI, KUDÜS HURMASI, YAŞ HURMA)

Günümüzde birçok çeşidiyle pazarda yer alan bu şifa deposu yetiştiği coğrafyaya ve yaş ya da kuru olmasına göre sınıflandırılmaktadır. Ülkemizde sıklıkla kuru olarak tüketilen Kudüs hurması ve Medine hurmasının besin değerleri çok yüksektir. Bunun yanında son yıllarda tüketimi artan yaş hurmanın da kuru hurma kadar sağlığımıza faydaları olduğu bilinmektedir.

MİNERAL, VİTAMİN ve LİF DEPOSU

Sağlıklı yaşam ile beslenme alışkanlıklarının ilişkisi kanıtlanmış bir gerçektir. Mineral ve vitamin bakımından zengin besinlerin sağlığımıza çok olumlu etkileri vardır. Eşsiz bir lezzete sahip olan ve damakta enfes bir tat bırakan hurma zengin mineral ve vitamin içeriğiyle sağlıklı beslenme için vazgeçilmez bir besindir.

Özellikle demir, potasyum, magnezyum, kalsiyum, folik asit, A vitamini, B vitamini, C vitamini ve lif zengini olan hurmatam bir şifa deposudur.

Magnezyum İçeriği ile Kas Ağrılarını Önler

Magnezyum eksikliğinde yaşanan kas ağrıları ve kramplarının giderilmesi için de magnezyum zengini olan hurma tavsiye edilmektedir. Öyle ki günde 2-3 hurma tüketmek vücudun günlük magnezyum ihtiyacını bütünüyle karşılayabilmektedir.

Potasyum İçeriği ile Kalp Dostudur

Hurma içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını dengelemektedir. Bu yönüyle damar tıkanıkları riskini azaltarak kalp dostu besinlerin arasında yerini almaktadır.

Kemik Yapısını Güçlendirir

Hurma zengin fosfat ve kalsiyum içeriği ile vücut kemik yapısının sağlıklı kalmasını ve sağlıklı bir iskelet oluşumunu desteklemektedir. Bunun yanında kemik erimesi gibi hastalıkların önlenmesinde yarar sağlamaktadır.

Cildi Güzelleştirir

Sağlığa faydaları saymakla bitmeyen hurmanınantioksidan içeriği ve hücre yenileme özelliği cildimize de çok yararlıdır. İçerdiği B vitamini türevleri sayesinde cildin daha nemli ve pürüzsüz görünmesine katkı sağlamaktadır.

Demir Eksikliği ve Kansızlığı Önleyicidir

Hurma içeriğinde bulunan B vitamini türevleri ile kırmızı kan hücre sayılarını artırmaktadır. Ayrıca adeta bir demir deposu olan bu mucizevi besin düzenli tüketildiğinde demir eksikliği anemisi olan kişilerin kanlarında hemoglobin miktarını artırarak fayda sağlamaktadır.

Sinir Sistemini Rahatlatır

Hurma içerdiği B1 ve B6 vitaminleri sayesinde sinir sistemini rahatlatarak günlük hayatta karşılaşılan stres ve gerginliklerin azaltılmasına yardımcı olmaktadır.

Bağışıklık Sistemini Destekler

Hurma bol miktarda C vitamini ve selenyum içermektedir. Bu içeriğiyle vücudu zararlı mikrop ve bakterilerden koruyarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Enerji Deposudur

100 gram hurma yaklaşık 300 kaloriye sahiptir. 100 gram kırmızı etin yaklaşık 150 kaloriye sahip olduğu düşünülürse hurmanın nasıl bir enerji kaynağı olduğu daha iyi anlaşılacaktır.

Günlük hayatta oluşan yorgunluk ve halsizliğin giderilmesine hurma büyük oranda katkı sağlayabilir. Özellikle kilo almak isteyenler ve gelişme çağındaki çocuklar için hurma tüketimi tavsiye edilmektedir.

Zengin Lif İçeriğiyle Sindirim Sistemi Dostudur

Yüksek oranda lif barındıran bu sağlıklı atıştırmalık ve sağlıklı beslenme kaynağını tüketmek sindirim sistemini rahatlaması bakımından oldukça faydalıdır. Hurma barındırdığı yüksek lif oranı ve yarattığı tokluk hissi sayesinde birçok sağlıklı yaşam diyetinde yerini almaktadır. Hurmanın lif oranı yaklaşık 100 gramda 4 gram civarındadır ki bu oldukça yüksek bir orandır. Bu yönüyle sindirim güçlüğü ya da kabızlık sorunu yaşayanlara bu lif deposu sıklıkla tavsiye edilmektedir.

 

GEBELER İÇİN MUCİZEVİ BESİN HURMA

Gebelikte anne ve bebeğin ihtiyacı olan vitamin ve mineraller hurmada fazlasıyla mevcuttur. Günümüzde gebelik döneminde anne ve bebeğin ihtiyacı olan mineral ve vitaminlerin karşılanması için birçok mineral ve vitamin takviyeleri önerilmektedir. Hurma kullanılan bu yapay takviyelerin birçoğunun içerdiği vitamin ve minerallerin hepsini barındıran doğal bir takviye niteliğindedir.

Anne karnında bulunan bebeklerin ihtiyacı olan folik asit hurmanın içeriğinde bol miktarda bulunmaktadır. Bebeğin folik asit ihtiyacının karşılanması için doğal bir besin olan hurma gebelikte kadınlara önerilmektedir.

Hurmanın doğum sonrası kanamayı azalttığına ve doğumu kolaylaştırdığına dair de birçok araştırma sonucu bulunmaktadır. Hurmanın içeriğinde bolca bulunan oksioton hormonun hem doğumu kolaylaştırıcı hem de doğumdan sonra anne sütünü artırıcı etkileri olduğu da bilinmektedir.

Tıbb-ı Nebevi de şifalı ürünlerin en başlarında zikredilenhurmanın insan yaşamının bebeklik, çocukluk, ergenlik, olgunluk ve yaşlılık gibi her döneminde sayısız faydaları mevcuttur.

İNSAN SADECE HURMA VE SU TÜKETEREK HAYATTTA KALABİLMEKTEDİR

Vücudumuz için gerekli olan en elzem 15’ten fazla mineral ve vitaminler ile lif, karbonhidrat, protein ve folik asit içeren hurma tek başına insanın günlük besin ihtiyacını karşılayabilen mucizevi bir bitkidir. bu zengin içeriğe rağmen hurma kolesterol de içermemektedir. Bu yönüyle hurma bilim kurgu filmlerinde rastladığımız tek başına bütün besin ihtiyacını karşılayan kapsülleri anımsatmaktadır. Günümüzde hurmanın bu zengin içeriğini esas alarak insanın sadece su içerek ve hurma yiyerek hayatta kalabileceğini savunan araştırmacılar vardır.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.