İncir Nedir ? | İncirin Faydaları Nelerdir ?

13-10-2020 11:22
İncir Nedir ? | İncirin Faydaları Nelerdir ?

İncir Nedir ? | İncirin Faydaları Nelerdir ?

İncir Nedir ?

Ficus ağacında ( Ficus Carica ) yetişen bir meyve olan İncir hakkında faydalı bilgilerden oluşan yazımıza öncelikle hoşgeldiniz. Ünlü araştırma verilerinde dünyada 1.057.000 ton incir yetiştirildiği araştırılmış ve belgelenmiş olup Türkiye'de bu üretimin 280.000 tonunu yetiştirmiş. En çok Türkiye Aydın bölgesinde üretilen Dağ İnciri ve İncir Çeşitleri dünyada da bir hayli sık üretilmektedir. Türkiye'de özellikle Aydın bölgesinde en iyi oranda incir yetiştirilirken Ege bölgesinde de yüksek miktarlarda Dağ İnciri ve İncir çeşitleri üretilmektedir.
 
Mevsiminde tüketildiğinde çok daha yüksek verime sahip olan Dağ İnciri ve İncir Çeşitleri diğer mevsimlerde de Kuru İncir olarak sofralarınızı şenlendirmeye devam eder. Özellikle Ağustos ve Eylül aylarında incir en verimli ve en taze zamanındadır. 
 
İncir lezzetinin yanında vücudumuza olan yararları sayesinde de önemli bir meyvedir. Dağ İnciri kalorisi 35-40 arası olması dışında içerdiği zengin mineral, vitamin, magnezyum, sodyum, antioksidan, lif ve potasyum ile de ön plana çıkabilecek olan daha sağlıklı atıştırmalıklar listesine girebilecek bir meyvedir. İncirin yararları bu kadar kısıtlı da değildir. İçerdiği C, B3, B6, B2 ve K vitaminleri sayesinde vücudumuzun ihtiyaç duyabileceği fonksiyonları de bünyesinde bulundurmaktadır.

İncirin Faydaları Nelerdir ?

1- İçerdiği protein, mineral ve vitamin sayesinde İncir hücre yenilemesini sağlar.
2- 100 gram kuru incir tüketen bir birey günlük ihtiyacı olan kalsiyum, fosfor, B vitamini, magnezyum ve demir gibi faydaları vücuduna sağlamış olur.
3- Potasyum açısından son derece önemli bir ürün olan İncir insan vücudundaki kan basıncı ve potasyum eksikliğini giderici özelliği olduğu için Dağ İnciri önemli bir yere sahiptir.
4- Diyet ve sağlıklı beslenmede de önemli bir yeri vardır. İçerdiği yüksek oranda lif ve besinlerden kaynaklı olarak diyet yapan insanlarda kilolarını kontrol etmeleri için olanak sağlamış olur.
5- Bağışıklık sistemini güçlendirme etkisi ile de vücudumuzu dışarıdan gelecek tehlikelere ve bakterilere karşı güçlendirir.
6- Çok kolay sindirilebilir bir ürün olan Dağ inciri insan vücudundaki kemikler içinde içerdiği vitamin ve minerallerden ötürü oldukça faydalıdır.
7- İncir bünyesinde çok fazla benzaldehit ve antioksidan içerir bu sayede kanser gibi bağışıklık sistemini olumsuz etkileyen hastalıklarda da yardımcı besin olarak kullanılması oldukça faydalıdır.
8- Kuru İncir ayrıca sindirim sistemini hızlı çalıştırma açısından da olumlu bir tüketim ürünüdür. Sindirim sisteminde ağırlık yaşayan insanların özellikle tüketmesini öneriyoruz.
9- Tansiyonun düzenli gidişatını koruma özelliği olan incir aynı zamanda içerdiği mineraller sayesinde kalbimizi de korumaya yardımcı bir üründür.
10- Mide yanmaları, kramplar, ağrılar ve daha fazla rahatsızlık için tüketimi uygundur. Bunun sebebi ise incirin içindeki lif miktarı yüksek olduğu için bu tür diyabet ve mide rahatsızlıklarında olumlu etkisi olduğu bilinmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.